En İyi 5 İstanbul Psikiyatri Önerisi

İstanbul Psikiyatri, yazımıza başlamadan önce psikiyatri hakkında kısa bir anlatım yapalım. zihinsel hastalıkların ve duygusal bozuklukların tanı, tedavisi ve önlenmesiyle ilgilenen bir tıbbi uzmanlık alanıdır. Bu, zihinsel sağlık sorunları olan kişilere psikoterapi ve ilaçla kişinin durumuna göre tedaviye başlanır.

Psikiyatristler, zihinsel hastalıkların tedavisinde uzmanlaşmış tıbbi doktorlardır. Zihinsel sağlık durumlarını değerlendirme ve tanı yapmaya eğitilmişlerdir.

İstanbul’da En İyi 5 Psikiyatrist Tavsiye

Listemizdeki yer alan İstanbul psikiyatrist tavsiyeleri Google yerel rehberler yorumlarından derlenerek seçilmiştir.

Psikiyatrist Mürüvvet TopaloğluPin
Uzm. Dr. Mürüvvet Topaloğlu
Randevu ve iletişim bilgileri;
Mürüvvet Topaloğlu Özel Kliniği
Adres: Caddebostan, Bağdat Caddesi, Vezir Sk. 4/2, 34728 Kadıköy/İstanbul
Randevu numarası: 0533 238 86 65
Psikiyatrist Nermin GündüzPin
Doç. Dr. Nermin Gündüz
Randevu ve iletişim bilgileri;
Moon Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezi
Adres: Caddebostan, Bağdat Caddesi, Noter Sk. 22/3, 34728 Kadıköy/İstanbul
Randevu numarası: 0530 040 92 66
Psikiyatrist Ahmet YosmaoğluPin
Yrd. Doç. Dr. Ahmet YOSMAOĞLU
Randevu ve iletişim bilgileri;
Ahmet Yosmaoğlu Özel Kliniği
Adres: Caddebostan, Bağdat Caddesi, Vezir Sk. 4/2, 34728 Kadıköy/İstanbul
Randevu numarası: 0533 238 86 65
Psikiyatrist Erkal ErzincanPin
Uzm. Dr. Erkal Erzincan
Randevu ve iletişim bilgileri;
Uzm. Dr. Erkal Erzincan, Psikiyatri Kliniği
Adres: Fenerbahçe, Bağdat Caddesi Çınar Apt No: 144 Kat: 4 No: 9, 34726 Kadıköy/İstanbul
Randevu numarası:  0216 504 22 08
Psikiyatrist Emrah GüleşPin
Uzm. Dr. Emrah Güleş
Randevu ve iletişim bilgileri;
Uzm. Dr. Emrah Güleş, Psikiyatri Kliniği
Adres: Acıbadem, Acıbadem Cd. No:98/19 D:Kat 4, 34718 Kadıköy/İstanbul
Randevu numarası: 0552 744 89 82
İstanbul Psikiyatri

İstanbul Psikiyatri Fiyatları

İstanbul’daki psikiyatri fiyatları, konum, psikiyatristin deneyimi ve sunulan tedavinin türü gibi birçok faktörlere göre değişebilir. Ortalama olarak, İstanbul’daki bir psikiyatri randevusu 1000 ile 2500 Türk Lirası arasında değişebilir. Ancak, bu aralığın üstünde veya altında olabileceğine dair net bilgi verilmemektedir. Psikiyatri doktorunuzun isteyeceği tetkikler ve uygulanacak tedavi türü fiyatı değişken hale getirebilir.

Dilerseniz tedavi için devlet hastanelerine de başvurabilirsiniz. Ancak İstanbul nüfusu dolayısıyla oldukça bir il olması sebebiyle psikiyatri bölümleri oldukça yoğundur. Yazının devamında İstanbul’da hizmet alabileceğiniz psikiyatri devlet hastaneleri paylaşılmıştır.

Psikiyatrist ve Psikolog Farkı Nedir?

Psikologlar, insan davranışları, duygusal ve zihinsel işlevlerin incelenmesi, çözümlenmesi ve tedavisi gibi konularla uğraşan uzmanlardır. Psikologlar insanların ruhsal ve davranışsal sorunlarını tanımlamaya, incelemekte ve tedavi etmeye çalışırlar.

Psikiyatrist, ise tıp doktorlarıdır ve psikiyatrik hastalıkların tanısı ve tedavisi gibi konularla ilgilenirler. Psikiyatristler, psikoterapi yanı sıra ilaç tedavisi ve diğer medikal tedavileri de uygulayabilirler.

Özet olarak, psikologlar davranış ve ruhsal işlevlerle ilgilenirken, psikiyatristler ise tıbbi bir yaklaşımla psikiyatrik hastalıkların tanısı, tedavisi ve tedavisi gibi konularla ilgilenirler. Her iki uzman da insanların daha iyi hissetmelerine yardımcı olmak amacıyla çalışırlar, ancak farklı yollarla ve farklı araçlarla bu amaçlarına ulaşmaya çalışırlar.

Eğer psikiyatrist yerine bir psikolog ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız. İstanbul En İyi 5 Psikolog Önerisi başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Devlet Hastanesi Psikiyatri Ücretleri

Devlet hastaneleri, halkın sağlık hizmetine erişebilmesi için kamu tarafından finanse edilir ve genellikle ücretsiz veya düşük maliyetli hizmetler sunarlar. Bu nedenle, devlet hastanelerindeki psikiyatri bölümlerinde uygulanacak ücretler de düşük olabilir veya tamamen ücretsizdir.

Ancak, bu ülkeden ülkeye ve hatta bölgeden bölgeye değişebilir, bu nedenle devlet hastanesindeki psikiyatri bölümünde uygulanacak ücretler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için en iyi yöntem, hastane veya sağlık hizmeti sunucusunun resmi web sitesine göz atmak veya direk olarak hastane yada sağlık bakanlığı randevu hattında bilgi almaktır.

Devlet Hastanesi Psikiyatri Randevu Alma

Devlet hastanelerinde psikiyatri bölümünden randevu almak için 3 yöntem izleyebilirsiniz.

  • Arayarak: MHR Randevu hattını arayarak dilediğiniz devlet hastanesinden randevu alabilirsiniz. MHR randevu numarası 182
  • Online: Tüm devlet hastanelerinden https://www.mhrs.gov.tr/ sitesine giriş yaparak E-devlet yada E-nabız ile giriş yaparak randevu almanız mümkün.
  • Hastaneye başvurarak: İlgili hastanenin randevu bölümüne başvurarak randevu almanız mümkün.

Hangi Psikiyatriye Gitmeliyim?

Psikiyatriye gitmeden önce, kişisel bir karardır ve kişinin ihtiyaçlarına, sorunlarına ve tercihine göre değişebilir. Aşağıdaki kriterlere göre bir psikiyatri seçebilirsiniz:

  • Uzmanlık Alanı: Bazı psikiyatristler, belirli bir hastalığın veya sorunun tedavisi konusunda daha uzmanlaşmış olabilir. Örneğin, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk gibi belirli bir hastalık veya sorunla ilgili tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir psikiyatrist arayabilirsiniz.
  • Tedavi Yaklaşımı: Psikiyatristler farklı tedavi yaklaşımları kullanabilir. Örneğin, bazı psikiyatristler sadece ilaç tedavisi uygularken, diğerleri hem ilaç tedavisi hem de psikoterapi uygularlar. Tercih ettiğiniz tedavi yaklaşımına göre bir psikiyatrist seçebilirsiniz.
  • Kişisel Uyum: Psikiyatristinizle iyi bir iletişim kurmanız ve rahat hissetmeniz önemlidir. Bir psikiyatrist ile ilk randevuda, onunla nasıl bir iletişim kurabileceğinizi, onun size nasıl yardımcı olabileceğini ve size nasıl bir tedavi sunabileceğini değerlendirin.
  • Referanslar: Tanıdıklarınız veya aile hekiminiz gibi güvendiğiniz kişilerden psikiyatrist önerileri alabilirsiniz.

En iyi psikiyatristi bulmak, birkaç deneme yanılma süreci gerektirebilir, ancak doğru kişiyi bulana kadar devam etmeli ve kendinize en uygun olanı bulana kadar araştırmalarınızı sürdürmelisiniz.

İstanbul’da En İyi Psikiyatri Devlet Hastanesi

İstanbul için öneride bulunabileceğimiz 2 adet psikiyatri devlet hastanesi bulunmaktadır.

İstanbul Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma HastanesiAdres: 19 Mayıs, Sinan Ercan Cd. No:23, 34736 Kadıköy/İstanbul
Telefon: (0216) 302 59 59
İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma HastanesiAdres: Zuhuratbaba, Dr. Tevfik Sağlam Cd 25/2, 34147 Bakırköy/İstanbul
Telefon: (0212) 409 15 15

Psikoloğa mı Gitmeliyim yoksa Psikiyatriste mi?

Psikolog ve psikiyatrist arasında hangisine gitmeniz gerektiği, kişisel ihtiyaçlarınıza, sorunlarınıza ve tercihlerinize göre değişebilir. Aşağıdaki başlıklara göre karar verebilirsiniz:

  • Davranış veya duygusal sorunlarınız var mı? Eğer davranış veya duygusal sorunlarınız varsa, psikologla başlamak en iyi seçenek olabilir. Psikologlar, insan davranışları, duygusal ve zihinsel işlevlerin incelenmesi, çözümlenmesi ve tedavisi gibi konularla uğraşan uzmanlardır.
  • İlaç tedavisi gerekli mi? Eğer ilaç tedavisi gerekiyorsa, bir psikiyatriste gitmek en iyi seçenek olabilir. İlaç tedavisine size yapılacak bazı tetkikler sonucu karar verilmektedir.

Seçim yapmak için en iyi yol, kendinizi rahat hisseteceğiniz ve size yardımcı olabilecek bir profesyonel ile konuşmaktır. Eğer ilk olarak psikolog tedavisine başladıysanız. Gittiğiniz psikolog etik çalışıyorsa gerekli durumda sizi uzman bir psikiyatri hekimine yönlendirmelidir.

Psikiyatri Hastaneye Yatırır Mı?

Evet, psikiyatristler hastalarını hastaneye yatırabilirler. Bunun nedeni, ciddi psikiyatrik sorunları olan hastaların güvenliğini veya başkalarının güvenliğini tehlikeye atmaması gerektiği durumlarda hastaların hastane ortamında tedavi görmelerine ihtiyaç duyulmasıdır.

Psikiyatristler, hastaların hastane ortamında tedavi görmelerine karar verirken, hastaların şu andaki durumlarını, geçmişteki tedavilerinin etkililiğini, hastaların veya başkalarının güvenliğini tehlikeye atma potansiyelini ve diğer faktörleri değerlendirirler.

Hastane yatışı, ciddi psikiyatrik sorunları olan hastalar için uygun bir tedavi seçeneği olabilir ve hastaların iyileşmelerine yardımcı olabilir. Ancak, hastane yatışı her durum için gerekli değildir ve diğer tedavi seçenekleri de mevcuttur. Her durum farklıdır ve en iyi tedavi seçeneği hastaların ihtiyaçlarına, sorunlarına ve tercihlerine göre değişebilir.

Psikiyatri İlk Seansta Tanı Koyar Mı?

Psikiyatristler, hastalarının durumlarını değerlendirmek ve tanı koymak için birkaç seansa ihtiyaç duyabilirler. İlk seansta, psikiyatrist hastalarının geçmişteki sağlık durumlarını, geçmişteki tedavilerin etkililiğini, şu andaki sorunlarını ve diğer faktörleri inceleyerek, hastaların durumları hakkında bir fikir edinmeye çalışır.

Bazı durumlarda, hastaların durumlarının tanısı ilk seansta konabilir, ancak diğer durumlarda daha fazla değerlendirme ve test gerektirebilir. Psikiyatrik hastalıkların tanısı, hastaların geçmişteki sağlık durumları, şu andaki sorunları, davranışları ve belirtileri gibi birçok faktörü içerebilir ve zaman alabilir. Bu süreçte hastaların sorularını ve endişelerini açıkça ifade etmeleri, hastaların tanı sürecini daha kolay ve verimli hale getirebilir.

Ücretsiz psikolojik destek var mı?

Psikolog yada Psikiyatristlerden ücretsiz desteği devlet hastanelerinden alabilirsiniz. Randevu için MHRS online randevu sistemini kullanabilir yada Alo 182 randevu hattını arayarak ücretsiz randevu oluşturabilirsiniz.

Psikiyatrist aileye söyler mi?

Psikiyatristler, hastalarının gizlilik haklarını koruyacak şekilde çalışırlar ve hastalarının rızası olmadan bilgi paylaşmazlar. Ancak, hastaların güvenliği veya başkalarının güvenliği tehlikeye atıldığı durumlarda, psikiyatristler hastalarının bilgilerini yetkili makamlara veya aile üyelerine paylaşma hakkına sahiptir.

Psikiyatri kesin ilaç yazar mı?

Psikiyatristler, belirli bir hastalığın veya duygusal sorunun tedavisi için ilaçların kullanımını önerme hakkına sahiptirler. Ancak, her hasta için en iyi tedavi seçeneği farklıdır ve hastaların ihtiyaçları, sorunları ve tercihleri göz önünde bulundurularak karar verilir.

Psikiyatri hastaları iyileşir mi?

Her hasta için iyileşme oranı farklıdır ve hastaların iyileşmelerine yardımcı olabilecek tedavi seçeneği, hastaların ihtiyaçlarına, sorunlarına ve tercihlerine göre değişebilir. Ancak, hastaların tedavilerine uygun şekilde katılmaları ve tedavi süreci boyunca psikiyatristleri ile işbirliği yapmaları, hastaların iyileşme olasılığını artırabilir.

5/5 - (43 oy aldı)

“En İyi 5 İstanbul Psikiyatri Önerisi” üzerine 7 yorum

  1. Verdiğiniz bilgiler çok değerli, psikiyatri konusunda bilmediğim tüm detayları öğrendim. Teşekkür ederim iyi çalışmalar

    Yanıtla
  2. Psikolog mu psikiyatri mı hangisine gitmeli diye düşünürken bu yazı karşıma çıktı psikolog ile başlamak gerektiğini öğrendim çok teşekkürler bilgiler için

    Yanıtla
Yorum yapın